top of page

over Stefan

Stefan-Blonk-30-01-2014-45-R06.jpg

Ik begon mijn eerste hoornlessen bij Ab Koster in Den Haag en studeerde aan het conservatorium bij Piet Schijf. Gevolgd door een paar jaar bij Hermann Baumann in Essen. Al tijdens mijn conservatorium tijd combineerde ik het spelen van de moderne ventielhoorn met de natuurhoorn. Dat ben ik ook altijd blijven doen. Een 1e hoorn orkestbaan bij Het Gelders Orkest in Arnhem heb ik vele jaren gecombineerd met het orkest van de 18e eeuw. Sinds 2013 ben ik helemaal free-lance geworden. Zo heb ik nu meer het accent op het natuurhoorn spelen gelegd. Naast drie vaste ensembles : het Orkest van de achttiende eeuw, het Apollo ensemble en de Haydn Philharmonie (Oostenrijk). Daarnaast speel ik free-lance bij vele ensembles in binnen en buitenland.

 

Zowel als solist en kamermuziekspeler ben ik altijd zeer actief geweest. Zo speelde ik bij het Valerius ensemble en speelde vaak met collega’s uit het Gelders orkest. Ook kon ik enkele keer solo spelen met het orkest. Nu heb ik een duo met Marjan de Haer (harp) en een ensemble met viool en piano, Franc Polman en Riko Fukuda. Met dit ensemble namen we een cd op met Brahms hoorntrio. Met het Apollo ensemble was ik al enkele keren solist en doen we veel kamermuziekprojecten.

 

Ik geef les bij Artez hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Ik geef daar ook auditie training aan de master studenten. Ik gaf masterclasses in Spanje, België en Brazilië en op het conservatorium van Amsterdam.

 

Naast het spelen en lesgeven houd ik me ook bezig met de in en verkoop van antieke instrumenten. Bovendien schrijf ik graag, columns en korte verhalen.

bottom of page